Evde Sağlık Hi̇zmetleri̇

Evde Sağlık Hi̇zmetleri̇

Evde Sağlık Hi̇zmetleri̇

  • Tarih: 09.08.2021

Evde Bakım

Konu sağlık olduğunda beklemek veya ertelemek gibi bir lükse sahip değiliz. Bu sebeple evde sağlık hizmetini hastalarımıza sunuyoruz. İhtiyacı olan bireylerin evde serum takılması, pansuman, enjeksiyon işlemi, doktor muayenesi, sonda değişimi gibi ihtiyacınız olan hizmetleri evlerinizden çıkmaya gerek kalmadan ayağınıza kadar getiriyoruz.

 

Evde Serum Hizmeti

Evde serum hizmeti, Turkuaz Team tarafından verilmektedir. Bu hizmetten faydalanmak için, hastalarınızın serumlarının takılması, enjeksiyon yapılması için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Serum Nedir?

Serum biyolojik bir sıvı olup hastalara hastalığın özelliğine göre içeriği değiştirilerek damar içi yolla verilmektedir. Damar içi veya intravenöz,  damar içi enjeksiyon acil durumlarda, çok hızlı etki istenen zamanlarda, yüksek hacimli sıvıların verilmesi gerektiğinde ve diğer yollardan ağrılı olan ilaçların hastaya uygulanmasında kullanılır. İlaç etkisi anında görülebilir. Pek çok madde yavaşça enjekte edilmek zorundadır. Steriliteye kesinlikle uyulmalıdır.

 

Steril Malzeme

Steril malzeme, sterilizasyon işleminden geçirilmiş malzemedir. Yani malzemedeki sporlar dahil tüm mikroorganizmaların yok edilmesi işlemidir.

Hastane enfeksiyonu sağlık sektörünün en önemli konularından biridir. Hastane uygulamalarında, tıbbi aseptik ve cerrahi aseptik teknikler enfeksiyonu önlemenin temel unsurlarıdır. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte tek kullanımlık malzemelerin kullanımı artmıştır. Eski yöntemlerin yerini alacak daha güvenilir ve pratik yöntemler kullanılarak ambalaj hazırlama ve ambalaj açma işlemleri gerçekleştirilmektedir. Steril malzemelerin hazırlanmasından sorumlu özel bir departman oluşturulmuştur. Bu ünitelerde hazırlanan aseptik ambalaj, kullanım için çalışma ortamına taşınmaktadır.

Etkili bir sterilizasyon uygulaması, hastane enfeksiyonlarıyla mücadele için bir ön şarttır. Sadece sterilizasyon ve dezenfeksiyon kurallarını bilmek ve uygulamak hastane enfeksiyonlarını önleyebilir. Patojenik, patojenik olmayan mikroorganizmaların ameliyat öncesi, sırası ve sonrasında hastalara, çevreye ve ekipmana bulaşmasını engelleyerek sterilite korunur ve sürekliliği sağlanır.

Hastane enfeksiyonları, evde yapılan işlemlerde aynı şekilde ev için de geçerlidir. Bunlara evde yapılacak işlemlerde de dikkat edilmesi gerekir.

Serum verilirken, gerekli hazırlıklar yapılırken uygulamayı yapacak kişinin uyması gereken en önemli kural sterilizasyondur. Kullanılacak enjeksiyon veya kelebek iğne kesinlikle herhangi bir yere veya şeye temas etmemeli, el ile dokunulmamalı, açığa çıkarılır çıkarılmaz kullanılmalıdır. Aksi halde hasta için hayati tehlikelere neden olabilir. Turkuaz Team olarak sağlık personellerimizin tamamı bu hassasiyetlere dikkat etmekte ve uzmanlıkla hizmet vermektedir.

 

Evde Serum Hizmeti İçin İletişim

Evimizide serum hizmeti almak için yapmanız gereken tek şey sitemizin iletişim kanallarından bize ulaşmaktır. Acil durumlarda anında personelelerimiz adresinize intikal etmektedir. Sonraki dönemler için ise randevu talepleriniz alınıp gününde ve saatinde hizmet için sağlık personellerimiz adresinize gelmektedirler. Telefonumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

 

EVİNİZDE ENJEKSİYON ( İĞNE ) HİZMETİ;

Evinizden çıkmadan, trafikte stres yaşamadan, özel mobil ekibimiz ayağınıza kadar gelerek, önceden verdiğiniz bilgiler doğrultunuzda uygun evde enjeksiyon hizmetini ayağınıza kadar getirmektedir.

 

DERI ALTI ENJEKSIYONU

Derialtına iğne yapmak için en uygun olan yer, üst kolun dış yüzü veya bacağın üst – dış kısmıdır. Bu yerlerden başka göğüste memenin üstünden veya karın derisinden de iğne yapılabilir. İğnenin yapılacağı yeri alkol ile iyice sildikten sonra, sol elin işaret ve başparmağı ile o kısmın der sini tutarak kaldırınız. Enjektörü tutunuz ve deriye süratle batırarak cilt altına doğru ilerleyiniz, iğnenin herhangi bir damara girip girmediğini anlamak için pistonu biraz geri çekmelidir. Enjektöre kan gelmezse yavaş yavaş içeri ilaç veriniz. Şayet kan gelirse o zaman iğneyi biraz geriye çekip hemen yakınına ilacı vermek icabeder. İlaç bittik­ten sonra, alkollü pamukla iğnenin deriyi deldiği yeri bastırarak iğneyi süratle çekiniz. İğne yerini bu pamukla bir müddet ovmalıdır. Ovmak hem ağrıyı azaltır hem de ilacın daha çabuk dağılmasını sağlar.

 

ADALE İÇI ENJEKSIYON

Adale içine enjeksiyon, en fazla kalçadan yapılır. Bundan başka baldır veya kol kaslarına da iğne yapılabilir ama sizler daima kalçadan yapınız. Kalçadan iğne yapılacak en uygun yer şu şekilde tesbit edilir. İğne yapılacak şahsın kuyruk sokumundan sağ veya sol tarafa doğru ve omurgasına dik olarak bir çizgi çizilir. Bu çizginin ortasından dikine bir çizgi daha çizilir. Kalçanın bir tarafı bu suretle dört kısma ayrılmış olur İğneyi bu kısımlardan üst ve dıştakine yapmalıdır. Çünkü kalçanın diğer taraflarında damarlar çok daha sıktır ve aynı zamanda büyük bir sinir olan siyatik sinir bulunur. Bazı ilaçlar ve yanlış yere yapılan enjeksiyonlar, bu önemli siniri harap ederek vücudun o tarafının felç olmasına sebep olur.

 

Evde Doktor Hizmeti

Turkuaz Team Ambulans’ın evde doktor hizmeti sayesinde her branştan uzman hekimler hastanızı bulunduğu yerde muayene eder, hastanızın teşhis, tedavi ve takibine yönelik tüm değerlendirmeleri gerçekleştirir. Evde hekim hizmeti taleplerinizde, hangi branştan hekime ihtiyacınız olduğuna karar veremediğiniz durumlarda evde bakım doktoru ve hemşirelerimiz sizlere yol gösterici olacaktır. 

 

Evde Doktor Hizmeti Nedir? 

Hastanın evinde muayene hizmetinin gerçekleştirilmesidir. Evde doktor hizmeti aile yakınlarının talebine göre istenilen tüm branş hekimleri kurum tarafından organize edilerek eve muayene için yönlendirilebilir. Eğer hangi branş hekimden hizmet almanız gerektiğini bilmiyorsanız evde bakım hekimlerimiz bu konuda sizleri yönlendirecektir. Dahiliye, nöroloji, kardiyoloji, cildiye, onkoloji ve daha birçok branşta uzmanlaşmış hekimlerimiz evde doktor hizmeti gerçekleştirmektedirler. Eve gelen doktor muayene sonrası ihtiyaç duyar ise kan tahlilleri talep edebilir ve tetkikler neticesinde hastaya tedavi planlaması başlanır.

 

Turkuaz Evde Sağlık Hizmetleri İçin Bize 0 (541) 113 01 12 Numaralı Telefonumuzdan Ulaşabilirsiniz.

Turkuaz Team Ambulans Hizmetleri İletişim
Turkuaz Team Ambulans Hizmetleri WhatsApp